2015 m. vasario 1 d., sekmadienis

Laba diena ! Šią žiemišką dieną pristatau tortą "Uogų miestas". Šis tortas nostalgija vasarai,kada uogų derlius kvepia ir norisi jas valgyti ,valgyti.. Tortas šefo Emanuelio Hamon kūrinys. Dėkuju jam už pasidalintą receptą)).
Torto sudėtis sluoksniais: ( produktai surašyti 4 vnt tortų 18cm) tad dalinkite pagal savo torto formos dydį.
— Šokoladinis biskvitas"Brauni",
— Musas su pienišku šokoladu,
— Kremas su aviete ir karamele,
— Šokoladinis biskvitas  succés.
—  Minkšta avietinė karamelė.

Šokoladinis biskvitas  «Succès»
250 gr.kiaušinio baltymo
200 gr.migdolų miltų
175gr. cukraus pudros
40 gr. kakavos miltelių
75gr.cukraus
Išplakite baltymus su cukrumi iki tvirtos merengos. Neskubant įmaišykite migdolų miltus,kakavos miltelius,cukraus pudra(persijoti). Sudėkite gautą masę į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.( tepti riebalais nereikia,baltymai kepdami"bijo" riebalų). Kepkite 180C apie 10-14min. 

Šokoladinis biskvitas "Brauni":
110  gr. kiaušinių
200  gr. cukraus
130 gr. juodo šokolado
175  gr. sviesto
80 gr. miltų
žiupsnelis druskos
 Sumaišykite kiaušinius,cukrų,druską. Ištirpinkite šokoladą su sviestu. Sumaišyti abi mases kartu. Sudėdėti miltus.Kepkite 12min. 170C. Atvėsinti ir tada išimti iš formos. 
Aš kepiau vienu metu abu biskvitus. Taip taupau laiką ir elektros energiją)) Pasirinkau 180C abiem gaminiams ir iškepė abu ,puikiai). Gaminau 18cm tortą,tai biskvitus kepiau 16cm formoje. Jei neturite mažesnės formos,tai iškeptus atvėsusius biskvitus su peiliu sumažinkite po 1cm ,jog formuojant tortą musas apgaubtų biskvitų kraštus.

Minkšta avietinė karamelė:
180 gr. cukraus
90 gr. gliukozės ( dėjau miltelius ) jei turite skystos,tai dėkite ją.
30 gr. vandens
30 gr. grietinėlės 33%-35%
60 gr. aviečių sutrintų
18 gr. sviesto
Puode su storu dugnu sumaišykite cukrų,gliukozę ir vandenį. Tada lėtai kaitinkite ant ugnies, kol pasieks gražios karamelės spalvą. Kitame puode pašildykite grietinėlę. kai jau cukraus mišinys  karamelizuotas  atsargiai įpilkite šiltą grietinėlę,sutrintas avietes ir intensyviai maišykite. Sviestą įdėkite į karamelę kai ji šiek tiek atauš. Karamelės mišinį rekomenduojama užšaldyti,bet kadangi ji tąsi ir labai labai limpanti, tai aš ją dėjau jau ant atvėsusio Brauni biskvito iškart ir dėjau šokoladinį biskvitą ir tada užšaldžiau.

Karamelinis avietinis kremas:
150 gr. kiaušinių trynių
90 gr. cukraus
250 gr. grietinėlės 33%-35%
6 gr. želatinos
150gr. grietinėlės 33%-35%, suplakti
400 gr. aviečių
Pašildyti 250gr grietinėlės. Iš cukraus pagaminti karamelę( cukrus lėtai puode tirpinamas kol patampa rudai karamelinis). Tada supilti atsargiai šiltą grietinėlę. Į šią karamelinę masę sudėkite suamaišytus trynius ir kaitinkite iki 85C( neužvirinkite) vis maišykite, Nuėmus nuo ugnies sudėkite išbrinkintą želatiną. Išmaišykite. Kremą karamelinį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tada sumaišykite su išplakta grietinėle.  Kremą dedame ant Šokoladinio biskvito «Succès»  ir šaldome kameroje. Ant kremo viršaus išdėliokite avietes..

 Musas su pienišku šokoladu :
430gr. pieniško šokolado ( jei turite 45% šokoladą,tai želatinos nereikia dėti)
170 gr. kiaušinių trynių
170gr. cukraus
40 gr. vandens
600gr. grietinėlės 33%-35%, išplakti
15 gr. želatinos
Kiaušinių trynius išsukti iki šviesios spalvos. Iš cukraus ir vandens virti sirupą iki 118C. Išvirtą sirupą atsargiai pilame į trynių masę ir plakame. Plakame kol masė atvės. Išbrinkintą želatiną ištirpiname ir įmaišome į trynių,sirupo masę. Išplaktą grietinėlę palaikome iki kambario temperatūros ir tada dalimis dedame į trynių ir sirupo kremą. Aš grietinėlę visada pirmą išplaku ir palieku kambario temperatūroje ,kol pagaminu kitą dalį kremo. Taip susitaupo laikas . Musą paskirstome torto formoje,padaužome jog išeitų visi oro burbulai. Tiesiog torto formą kelis kartus tarkšteliu į stalą.












 




















































1 komentaras: