Produktai 8 porcijoms:
Plikyta tešla:
75 gr. vandens
75 gr . pieno
2 gr. cukraus
2 gr. druskos
65 gr. sviesto
85 gr. miltų
3 kiaušiniai (150 г)
75 gr. vandens
75 gr . pieno
2 gr. cukraus
2 gr. druskos
65 gr. sviesto
85 gr. miltų
3 kiaušiniai (150 г)
Darbo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 230С.
Užvirinkite pieną,vandenį,sviestą,cukrų,druską kartu.
Kai sviestas pilnai ištirps tada dedame miltus ir medine mentele maišome,kol sušoka į vieną kamuliuką tešla. Tada vėl dedame puodą su tešla ant ugnies,tam jog sumažėtų tešloje drėgmės. Ant puodo dugno matysite baltą plėvelę. Maišydamos tešlą ant ugnies palaikykite 2 min.
Tai buvo pagrindinė dalis,o dabar pati skaniausia dalis:
Traški tešla:
Pâte à crumbie, spéciale pâte à chou
40 gr. sviesto(30 min iki gaminimo,išimkite iš šaldytuvo)
50 gr. rudo cukraus
50 gr. miltų
truputis druskos
Visus produktus sumaišykite. Tada tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iškočiokite iki 3-2 mm storio lakštą. Tada dedame į šaldytuvą. 30-60min. Kai jau tešla atšalusi,imame tokio dydžio instrumentą kokio dydžio mūsų pyragaičiai. Tarkime 5cm,tai traškios tešlos skrituliukai taip pat 5cm turi būti( jei neturite idealiai atitinkančio dydžio,tai gali būti ir didesnis apskritimas). Išpjovus tarškios tešlos skrituliukus juos dedame ant plikytos tešlos pyragaičių. Labai lengvai paspaudžiame. Kepame 25-30min.170C. Na o tada jau pagal jūsų skonį darote kremą))) ir pirmyn lepinti save))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą