Smėlinė tešla (bazinis Pierre Herme receptas)
285gr.sviesto,kambario temperatūros
150gr. miltų, persijotų
100gr. Migdolų miltų
¾ arb. šaukštelio druskos
2 dideli kiaušiniai( kambario temperatūros, suplakti
lengvai)
490gr miltų sijotų
Visus produktus sumaišyti ir palikti nakčiai šaldytuve. Ryte
iškočiokite tešlą(2mm) ir formuokite tartaletes ar tartaletę didesnę. Su šakute
subadykite dugną ir vėl padėkite į šaldytuvą. Kepkite su vadinamu SVORIU ,t.y. į tartaletę
reikia ištiesti kepimo popierių ir užpilti kruopų( atsargiai jog kruopos
nepriliptų prie tešlos). Jei kepsite be SVORIO tai pakils dugnas tartalečių ir
dedant įdarą nesigaus lygiai . O gal namie turite keramikinių rutuliukų, skirtų
būtent tokiems reikalams (SVORIUI). Kepti 15min su SVORIU ir 10min be SVORIO.
170C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą