2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Smėlinė tešla



Smėlinė tešla (bazinis Pierre Herme receptas)
285gr.sviesto,kambario temperatūros
150gr. miltų, persijotų
100gr. Migdolų miltų
¾ arb. šaukštelio druskos
2 dideli kiaušiniai( kambario temperatūros, suplakti lengvai)
490gr miltų sijotų
Visus produktus sumaišyti ir palikti nakčiai šaldytuve. Ryte iškočiokite tešlą(2mm) ir formuokite tartaletes ar tartaletę didesnę. Su šakute subadykite dugną ir vėl padėkite į šaldytuvą.  Kepkite su vadinamu SVORIU ,t.y. į tartaletę reikia ištiesti kepimo popierių ir užpilti kruopų( atsargiai jog kruopos nepriliptų prie tešlos). Jei kepsite be SVORIO tai pakils dugnas tartalečių ir dedant įdarą nesigaus lygiai . O gal namie turite keramikinių rutuliukų, skirtų būtent tokiems reikalams (SVORIUI).  Kepti 15min su SVORIU ir 10min be SVORIO. 170C.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą