Balto šokolado 35% karamelizacijos būdas
1000gr 35% baltojo šokolado
Mažais gabaliukais sulaužytą
baltą šokoladą išdėti į kepimo formą su borteliais( tiesiog torto kepimo forma)Formą
dedame į orkaitę 130C apie 1 val.(laikas priklauso nuo orkaitės). Maišyti kas 5
min iki gražios karamelinės spalvos išgavimo.( aš tą šokoladą galėčiau vieną
valgyti))) Ataušinti. Pagal šefo Haviero praktiką,galima tai padaryti
mikrobangų krosnelėje per 10min,užsukus visą galingumą.. Bet to negaliu
patikrinti, nes jau senai atsisveikinau su mikrobangų krosnele. O dabar
gaminsime labai labai skanų kremą))
Cremoso Branco Brasil
250 gr. grietinėlės 35%
250 gr. pieno
100 gr. Kiaušinių trynių
50 gr. cukraus
363 gr. Karamelizuoto balto
šokolado
5 gr. Želatinos
Keli kristalai druskos ( galite
nedėti, bet patariu pabandyti)
Pašildyti grietinėlę ir pieną iki
50C. Supilti trynius, prieš tai juos išsukus su cukrumi iki šviesios spalvos,
ir sudėti išbrinkintą želatiną, baltą karamelizuotą šokoladą. Virti iki 82C/84C
. Iškarto per sietelį perleisti ir plakti blenderiu ( arba mikseriu). Tada
keletą valandų palaikyti šaldytuve.
Kremas verdamas kartu su želatinu
tai Haviero išradimas ir tai duoda geresnį stabilumą želatinai. Šį nerealiai
skanų kremą aš dedu į tartas. Jūs patikėkite skonis nerealus,tai toks karamelės
skonis jog galima valgyti šaukštais))) Normas ingriedientų keiskite t.y. dalinkite dalimis( pabandymui) Taip karamelizuotą balta šokoladą (temperuotą) galima naudoti papuošimams) Ir plikytų pyragaičių įdarui labai tinka šis kremas))
Ar tiktų šis kremas tortams?
AtsakytiPanaikintiTaip,tiktų. Tikrai sutartų šis kremas su šokolado kremu,su lengvu vanilės kremu.Pasidarykite mažą porciją ir tada dar galite vis pridėti plaktos grietinėlės ir vis tikrinti skonį( tai darant nedėkite į šaldytuvą atšaldyti šio karamelinio skanėsto).
AtsakytiPanaikinti