2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Balto šokolado netikėtas skonis



                     Balto šokolado 35% karamelizacijos būdas

                     1000gr 35% baltojo šokolado

Mažais gabaliukais sulaužytą baltą šokoladą išdėti į kepimo formą su borteliais( tiesiog torto kepimo forma)Formą dedame į orkaitę 130C apie 1 val.(laikas priklauso nuo orkaitės). Maišyti kas 5 min iki gražios karamelinės spalvos išgavimo.( aš tą šokoladą galėčiau vieną valgyti))) Ataušinti. Pagal šefo Haviero praktiką,galima tai padaryti mikrobangų krosnelėje per 10min,užsukus visą galingumą.. Bet to negaliu patikrinti, nes jau senai atsisveikinau su mikrobangų krosnele. O dabar gaminsime labai labai skanų kremą))
Cremoso Branco Brasil
250 gr. grietinėlės 35%
250 gr. pieno
100 gr. Kiaušinių trynių
50 gr. cukraus
363 gr. Karamelizuoto balto šokolado
5 gr. Želatinos
Keli kristalai druskos ( galite nedėti, bet patariu pabandyti)
Pašildyti grietinėlę ir pieną iki 50C. Supilti trynius, prieš tai juos išsukus su cukrumi iki šviesios spalvos, ir sudėti išbrinkintą želatiną, baltą karamelizuotą šokoladą. Virti iki 82C/84C . Iškarto per sietelį perleisti ir plakti blenderiu ( arba mikseriu). Tada keletą valandų palaikyti šaldytuve.
Kremas verdamas kartu su želatinu tai Haviero išradimas ir tai duoda geresnį stabilumą želatinai. Šį nerealiai skanų kremą aš dedu į tartas. Jūs patikėkite skonis nerealus,tai toks karamelės skonis jog galima valgyti šaukštais))) Normas ingriedientų keiskite t.y. dalinkite dalimis( pabandymui) Taip karamelizuotą balta šokoladą (temperuotą) galima naudoti papuošimams) Ir plikytų pyragaičių įdarui labai tinka šis kremas))



2 komentarai:

  1. Ar tiktų šis kremas tortams?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip,tiktų. Tikrai sutartų šis kremas su šokolado kremu,su lengvu vanilės kremu.Pasidarykite mažą porciją ir tada dar galite vis pridėti plaktos grietinėlės ir vis tikrinti skonį( tai darant nedėkite į šaldytuvą atšaldyti šio karamelinio skanėsto).

    AtsakytiPanaikinti